From the original English I’d Like To Share A Secret…

Fionn Zarubica

Turner The Angel Standing in the Sun

Raj je već na zemlji, problem je što ga niko ne traži.

Ne tako davno, odgledala sam intervju sa fizičarem  koji je raspravljao o postojanju više simultanih alternativnih realnosti, teoriji koja polako postaje široko prihvaćena u savremenoj fizici.

Ako je ta teorija istinita, ako izražavamo sebe kroz više realnosti u svakom datom trenutku, šta bi se desilo kada bismo mogli da se krećemo između njih i tako stvorimo iskustva koja želimo da imamo?

Na primer, ako smo u jednoj realnosti zdravi, ali u ovoj ovde imamo neizlečivu vrstu raka, šta kada bismo mogli da se povežemo sa našom zdravom realnošću i dovedemo je ovde gde (mislimo da) smo sada.

Ovo izgleda kao krajnje neverovatno, ali imajmo na umu čudotvorna isceljenja o kojima slušamo tako često. Kako se ona dešavaju? Možda su pojedinci, sami ili vođeni rukom iscelitelja, bili u stanju da pristupe i preuzmu stvarnost u kojoj su bili zdravi?

Toliko je mogućnosti otkriveno i toliko pitanja postavljeno. Ako je ono što doživljavamo sada naša izabrana realnost, šta nam onda to što smo izabrali da ponesemo sa sobom i iskusimo govori?

Kako je naša planeta, izgleda, krenula ka potpunom uništenju, vođena nesvesnim ljudima, noseći sve nas poslušne na samoubilačku misiju- osećaj ropstva, nemoći, beznađa i nemaštine izgleda nam kao jedina realnost.

Ali, šta kada bismo mogli da pozovemo realnost samostalnosti, osnaživanja, radosti i obilja? Da u trenutku zamenimo propast za stvaranje. I šta ako smo samo jednu misao daleko odatle?

Svi razgovori ove vrste nose nas nazad ka ličnoj odgovornosti. Ne trebaju nam naše vođe da izvrše neophodne izmene i tako iscele planetu, imamo moć da to uradimo sami.

To je stvar promene fokusa. Ako mi, kao svesni ljudi, učinmo zajednički napor da oslobodimo sredstva potrebna da donesemo mir, ljubav i radost, otkrićemo raj na zemlji.

Mi smo drugi dolazak, vaskrsenje i život. Kroz nas ljubav dolazi na svet. Nisu potrebni svi da se to desi. Potreban si samo ti.


Prevela Jelena Živković


Slika :
Joseph Mallord William Turner (1775-1851)
Anđeo stoji na suncu
Izložena 1846. 
Ulje na platnu
Dimenzije:  787 x 787 mm, Ram: 942 x 942 x 73 mm
Trenutna lokacija: Tate Britain