From the original English Spiritual Authority

Fionn Zarubica

zarubica-june_2013-1_0

Tokom prošle godine potrudila sam se da kontaktiram nekoliko osoba aktivnih u new age/alternativnom/promena svesti pokretu. Svi su oni veoma poštovani i većina njih ima gomilu sledbenika. Posegnula sam za njima da bi smo razgovarali o tome šta se u tom pogledu dešava ovde na Balkanu, i pozvala ih da se uključe u dijalog sa nama.

Budimo iskreni, imam dovoljno GS (Google Sadržaja) da mogu prilično brzo da shvate da ja zaista radim ovaj posao.

Ali, da li znate šta se onda desilo? Ništa. Ni jedan od njih nije otišao dalje od pitanja koliko mogu da ih platim, šta želim da dobijem od njih, ili koliko bi njihove karijere bile unapređene razgovorom sa mnom. Ono što je meni interesantno je da svi tvrde da je teško raditi na isceljenju planete.

Stvarno? Poslednji put kad sam proverila, Balkan je još uvek bio na planeti.

Samo da se zna, nisam sposobna da osetim strah i kontaktiraću bilo koga zbog bilo čega; a odgovori koje sam dobijala za mene su se pretvorili u nešto poput sporta.

U svakom slučaju, ne govorim ovo da bih obezbedila još municije za balkansku viktimologiju, kažem ovo kao podsetnik da zaista moramo da proverimo ljude, naročito ljude koji tvrde da imaju autoritet u vezi sa "istinom". Samo zato što oni kažu da su za ljubav i promene, da su za duhovnost i progresivnu ideologiju, ne znači da zaista i jesu.

Nažalost, postoje mnogi koji su našli lepo sklonište u ovom new age poslu. Skovali su nekoliko ubedljivih koncepata i naučili kako da ih predstave na naizgled smislen način. Oni su karijera-prosvetitelji.

Pokret promene svest je stvaran, ali nisu svi u njemu za stvarno.

Ne uzimajte reč stručnjaka za duhovnost zdravo za gotovo – izazovite ih! Gledajte šta rade, ne verujte slepo u sve što kažu. Onim pravim to neće smetati .

I, pre svega, ostanite na putu! Neka vas niko ne odvrati! Zaobiđite prepreke!

Nikada ne zaboravite da ste kreativni izraz Božanskog na ovoj planeti i da već imate neograničen pristup istini.

Vi ste svoj sopstveni autoritet i ne treba vam niko drugi, čak ni ja, da vam to kaže.

U međuvremenu, ja ću da se vratim na trešenje nekih kaveza pa da vidimo ko će da reaguje…

Volim vas,
Fionn


Prevela Jelena Živković