From the original English Spiritual Sagacity

Fionn Zarubica

wizard-of-oz-updated-1

Evo u čemu je stvar… isceljenje je besplatno a i ljubav takođe.

Ako neko ponudi da vas izleči ili da vas voli po određenoj ceni, ili kaže da vam je potreban kao posrednik između vas i vaše sopstvene dobrobiti i duhovnog razvoja, počnite da postavljate pitanja.

Ne kažem da nemamo koristi od vođstva iscelitelja ili učitelja, i ne kažem da oni ne zaslužuju da zarade za život kao uostalom i svi mi, ali nikada ne treba da učine da se osećamo kao da mi sami nismo povezani sa izvorom.

Poenta je u tome da je svako od nas već nosio Crvene cipelice. Imamo moć da se upravo sada, u ovom trenutku, iscelimo i postanemo prosvetljeni. Ne treba nam niko drugi da nam to pojednostavi.

Iz "Čarobnjaka iz Oza" (MGM 1939)

Doroti: Oh, hoćeš li mi pomoći? Možeš li mi pomoći?
Glinda: Više ti nije potrebna pomoć. Uvek si imala moć da se vratiš u Kanzas.
Doroti: Uvek?
Strašilo: Zašto joj onda to nisi rekla ranije? 

Glinda: Zato što mi ne bi verovala. Morala je sama da shvati.
Doroti: Pa, mislim- mislim da, da nije bilo dovoljno samo da želim da vidim ujka Henrija i ujnu Em, i da… ako ikada ponovo odem u potragu za željama svog srca neću tražiti dalje od dvorišta, jer, ako nisu tamo, onda ih nisam stvarno ni izgubila. Je l' tako? 

Glinda: Tačno tako! 

Strašilo: Ali, to je tako lako! Trebao sam misliti o tome -

Limeni: Trebalo je to da osetim u svom srcu -

Glinda: Ne, ona je to morala sama da shvati. A sada, te će te magične cipelice odvesti kući za dve sekunde!
Doroti: Oh! I Totoa? 

Glinda: I Totoa. 

Doroti: Sada? 

Glinda: Kad god poželiš.

Vežbam sa personalnim trenerom jer ona podržava moju fizičku snagu – tera me da radim stvari koje inače nikada ne bih. Takođe viđam medicinskog intuitivistu koji usmerava moju ishranu, a konsultujem se i sa intuitivnim savetnikom o važnim životnim pitanjima. Ja sam zaista ZA alternativne pristupe lečenju. Ali, pošto sam odrasla u tom svetu, takođe znam i kada je dosta i kada treba da sačuvamo svoje moći.

Ne trebam nikoga da me poveže sa duhovnim učiteljima ili isceliteljima, tu poruku moram da im pošaljem sama – iz svog srca – i garantujem, ako su pravi, oni će odgovoriti.

Svi smo mi telepatski povezani. Kad god poželimo da se povežemo sa nekim, a to je naša lična odluka, onda jedino što treba je da se namerimo na tako nešto i tako će i biti, jer su pravi iscelitelji i učitelji stalno "online".

I to je to.

Ljubav je jedino što je važno!


Prevela Jelena Živković